Кой е виновен?

На българина /или поне за 99%/ му е вниновен всеки, но не и той самят.

Виновна му е държавата  – че нямало работа. Нищо, че той не търси. Той не е виновен за това, че не търси. Него трябва да го извикат, да му предложат! Виновна е държавата, че няма работа. Въпреки, че няма квалификация и образование – виновен му е друг, че заплатата му е ниска. Но не и той. Нищо, че не умее да прави абсолютно нищо! Виновен е друг, че не му е казал какво да прави и как да го први!

На българина му е виновен КАТ-аджията, че му е написал акт. Не е виновен той, че е извършил нарушение. Виновен е “педераса”, че го е наказал за нарушението му.

Българина не обича правилата. Той например знае, че по заведенията не се пуши. Но той не иска да се съобразява с правилата – те са за балъците. Не са за него. Той може да прецака системата.

Българина не го обичат никъде в Европа /например/. Но за това не е виновен той. Виновни са тъпите европейци – от къде на къде той ще се съобразява с техните правила? Той е “по-голям”!

Българина много мрънка. Но причината, разбира се не е в него. Виновен е шефа, жената, децата, държавата… но той – НИКОГА! Той винаги е онеправдан! Той знае и може всичко. Останалите са виновни, ако нещо не е наред.

Той никога не може да си даде зор. За нищо. Работата е за балъците. Той е тарикат. Той иска само да получава, но не и да дава.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

16 − 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.